La piscina de Germans Escalas implementa un sistema intel·ligent de prevenció d'ofegaments i monitorització pioner a les Illes

NAgi

A través de dispositius individuals els usuaris també controlen la distància, el ritme, la velocitat i les pauses.  

Està equipat amb un sistema d'alerta connectat als socorristes per a prevenir els ofegaments 

Rafael Navarro: "Milloram la qualitat dels serveis amb una aposta per la innovació i la tecnologia que permet incrementar la seguretat i l'experiència de les persones usuàries de la piscina" 

Palma, 16 de març de 2023. L'Institut Municipal de l'Esport (IME) ha implementat un innovador sistema intel·ligent de monitorització a la piscina de Germans Escalas. Aquesta nova tecnologia, pionera a les Illes Balears, compleix una doble funció; per una part la de prevenció d'ofegaments i per altra, la de seguiment personal de l'activitat. 

En concret, s'ha instal·lat nagi smartpool, un servei gratuït els usuaris que permet prevenir els ofegaments mitjançant un sistema de localització en temps real. La informació es recull a través d'un dispositiu que porta el nedador a les ulleres o al casquet de bany. L'alerta s'activa a l'aplicació quan l'usuari està submergit més de 25 segons i genera una senyal d'alarma amb vibració al rellotge intel·ligent que porta el socorrista.

D'altra banda, un altre dels grans avantatges per als nedadors que facin ús del servei serà que podran saber en temps real el nombre de llargs realitzats, els metres recorreguts, el ritme, el temps de natació i de descans, que es visualitzen a través d'una gran pantalla situada a la piscina. Aquesta informació augmentarà la qualitat de l'entrenament, el rendiment i la motivació personal.

En aquest sentit, el gerent de l'IME, Rafael Navarro,  ha explicat la incorporació del sistema a la presentació que s'ha realitzat avui a la instal·lació amb l'assistència del director de relacions institucionals de nagi, José Miguel López i representants de l'entitat Rehacer. 

Navarro ha valorat positivament la incorporació dels dispositius: "Milloram la qualitat dels serveis amb una aposta per la innovació i la tecnologia que permet incrementar la seguretat i l'experiència de les persones usuàries de la piscina", ha destacat. 

Aquesta tecnologia ha estat ben rebuda pels primers usuaris, que valoren la seguretat i la tranquil·litat que ofereix el nou sistema. A més, la digitalització de l'esport i la implementació de tecnologia avançada aporten dades complementàries en relació amb el rendiment general que introdueixen un valor afegit a la instal·lació.

El servei s'ha adjudicat a través de contracte menor a l'empresa Zonyx per un total de 16.335,00 € amb l'IVA inclòs. 

Fecha publicació original: 16 de març de 2023

Data darrera modificació: 16 de març de 2023